VITAMIINI G

Reetan koulutustila, Jokitie 19, 00780 Helsinki

Perjantai Sydän 18.9.2020

Tämä ”uusi aika” on antanut meille monelle mahdollisuuden olla oman kumppanin kanssa enemmän yhdessä kuin koskaan. Voi olla, että Sinullakin on joskus tässä uudessa ajassa ja yhdessäolossa ”hampaita kiristänyt” ja toisaalta olette voineet löytää entistä syvemmän yhteyden ja uusiakin juttuja parisuhteeseen.

Jotain tärkeää selvisi

Me olemme molemmat olleet myös tavallaan kumpikin omalla ”sapatti vapaalla”. Ensin matkustettiin yhdessä (vielä silloin kun voi) ja sitten vietimme paljon aikaa mökillä, Puruveden rannalla ja luonnon keskellä. Molempia ilmeni, hammasten kiristystä ja suhteen syvenemistä. Kun kysyin mieheltäni, että onko jotain sellaista mitä olet minusta huomannut, jota et jo aikaisemmin ollut tiennyt minusta (yhteiseloa on siis jo neljäkymmentä vuotta), niin hän vastasi, ettei ollut ymmärtänyt kuinka tärkeää luonto minulle on. Ja on se!

Vihreä vitamiini G

Tutkimukset osoittavat myös, että luonto vahvistaa keskittymiskykyä ja sillä on rauhoittava vaikutus kehoon ja mieleen. Jolanda Maas, vanhempi tutkija VU Amsterdamin yliopistolta nimeää luonnon vitamiini G:si (Green). Arkkitehti Timo Cents puhuu samassa yhteydessä, että kuka tahansa, joka katsoo vihreyttä, tuntee olonsa paremmaksi. Kaikki vihreys ja vehreys tekee ihmisestä rauhallisemman, onnellisemman ja vähemmän stressaantuneen.

Parantava ympäristö

Nyt kun on todistettu luonnon ja vihreyden jopa parantava vaikutus, niin myös terveydenhuolto ja yritykset hyödyntävät tätä myös rakennuksissaan ja tiloissaan. Tästä on tulossa uusi myös uusi standardi uusissa hoivakodeissa, sairaaloissa, kouluissa, konttereissa…Cent puhuu parantavasta ympäristöstä.

Luontoa jokaiseen päivää

Ehkä ”selvisin/selvisimme” tästä uudesta ajasta ja sen tuomista haasteista osaltaan luonnon ansioista. Ainakin tajusin, että sillä on suuri merkitys omassa elämässäni. En tiedä kuinka useinSinulle on mahdollista hakeutua vihreyden pariin? Minkä ikkunan eteen voit pysähtyä katsomaan luontoa? Kenties voit asettaa tietokoneesi niin että taustalla on luontoa? Kenties hankit luonto julisteen tai postikortin pöydällesi tai kasvin/ kasveja? En tiedä ja ajattelen että jos kaikki tuo parantava ja rauhoittava vaikutus on totta, niin ainakin kannattaa kokeilla.

Vihreä oppimisympäristö

Mä aukaisen myös jokaisena koulutuspäivänä sälekaihtimet koulutustilassani, täällä kotona jotta opiskelijat saavat vihreyden vaikutukset oppimisen tueksi. Ja ollaankos me Suomalaiset onnekkaita tämän luonnon kanssa! Sitä on meillä tarjolla yllin kyllin.
Ovesta ulos ja siinä se on tarjolla, vitamiini G.

Vihreää ja rauhallista viikonloppua!

Rakkaudella Reetta
Viittaukset Flow/syyskuu

ps. Tervetuloa oppimaan. 21.1.-8.8.2021 Nlp Practitionerille mahtuu vielä mukaan.

#officialpesydänbyreetta #oppimisympäristö #reettakouluttaa #reettacoachaa #generativenlp #nextgenerationnlp #nlppro #rakkaudella #muntyyli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *