www.vanhanenreetta.fi

Koulutuskalenteri

Tältä sivulta löydät kaikki tulevat koulutukset. Ilmoittaudu mukaan!

NLP WEB by Reetta: Miten coachaan itseäni ja läheisiäni - ILMAINEN (Zoom)

4.8.2020 klo 18-19,

NLP on vahvasti hyvinvoinnin väline jossa on paljon elementtejä siihen, miten voi voida hyvin ja menestyä henkilökohtaisesti ja työssä. 

Lyhyesti NLP

N=Neuro - viittaa ajatteluun
L=Linguistiq - viittaa puheeseen (sisäiseen ja ulkoiseen)
P=Programming - viittaa käyttäytymiseen 

NLP on malli jossa keho ja mieli toimii kokoajan yhdessä. 

Tämän NLP WEB by Reetta tunnin aiheena on miten coachaan itseäni ja läheisiäni. Tutkitaan millä kaikilla tasoilla ja tavalla voit tukea ja rohkaista itseäsi ja läheisiäsi ja miten sen voit tehdä. Tunti sisältää asiaa,  kokemuksellisuutta ja myös oma hyvä tila rentoutuksen. 

Ajatukset asian tiimoilta perustuvat Nlp-oppeihin, Reetan pitkään kokemukseen coachina ja kouluttajana ja Robert Diltsin kirjaan From Coach to a Awakener. Jossa käsitellään coachin rooleja ja tapoja toimia loogisten tasojen kautta. Ja niin tämä kuin kaikki mutkin nlp-työvälineet toimii parhaiten läsnäolon kautta. 

Ilmoittaudu tästä ja saat paluupostissa osallistumis linkin tähän Zoomilla toteutettavaan webinaariin. 

Olet Sydämellisesti Tervetullut! 

Reetta

Ilmainen

NLP WEB by Reetta: Mielen kompassi - ILMAINEN (Zoom)

7.7.2020 klo 18-19,

NLP on vahvasti hyvinvoinnin väline jossa on paljon elementtejä siihen, miten voi menestyä ja voida hyvin henkilökohtaisesti ja työssä. 

Lyhyesti NLP

N=Neuro - viittaa ajatteluun
L=Linguistiq - viittaa puheeseen (sisäiseen ja ulkoiseen)
P=Programming - viittaa käyttäytymiseen 

NLP on malli jossa keho ja mieli toimii kokoajan yhdessä. Tunnin aiheena on mielen kompassi, jonka suunnan näyttävät se mikä on sinulle merkityksellistä ja tärkeää. 

Elämässä voi eksyä ja sekin on ok ja kuitenkin niin, ettei voimasi hiipusi ja inspiraatiosi häviäisi on hyvä tarkastella miten pääset parhaiten takaisin kotiin ja yhteyteen omien toivein kanssa ja siihen mitä sinä haluat elämääsi nyt. Omat rajat vahvistuvat ja kyky sanoa niille asioille, joita elämääsi haluat KYLLÄ ja niille, joita et halua tai tarvitse EI. Miten löytyy se tasapaino elämään jota mahdollisesti kaipaat. 

Ilmoittaudu tästä ja saat paluupostissa osallistumislinkin Zoomiin. 

Olet Sydämellisesti Tervetullut! 

Reetta

Ilmainen

NLP Harkkailta: Mielen kompassi - Kaikille avoin

15.7.2020 17:30-20:00, Helsinki
Elämässä voi eksyä ja sekin on ok. Tärkeämpää on se kuinka löydät takaisin kotiin. Illan keskiössä on se miten löydät takasin yhteyteen omien tunteiden ja merkityksellisten asioiden äärelle säilyttäen oman hyvän suunnan ja nautit matkasta jota kutsumme elämäksi.

Tämä ilta on myös prosessi jossa tarkastellaan ja tutkitaan sitä että missä kohtaa olet elämässäsi, mihin suuntaan haluat kulkea ja mitä se on mitä todella haluat elämääsi nyt. 

Ilta on dialoginen ja kokemuksellinen oman elämän äärellä tässä ja nyt. 

Sinulla voi olla kokemusta nlp:tä tai ei. Ilta on kaikille avoin. Harjoitukset ovat helppoja ja Reetta räätälöi harjoitukset paikan päällä juuri tälle ryhmälle sopiviksi. Mukana on myös 2 avustavaa kouluttajaa. 

Reetta alustaa aiheet ja tutkitaan niitä nlp-menetelmin läsnä itselle ja yhteydessä omiin tunteisiin, jotka ohjaavat Sinua sinne mikä on Sinulle merkityksellistä ja tärkeää. Kannatellaan se mikä on kokemuksessasi ja tutkitaan mitä voimavaroja Sinulla jo on ja mitä kaipaat kenties lisää ohjataksesi itsesi yhä enemmän omien toiveiden ja tavoitteidesi äärelle. 

Reetta ohjaa ja tekee demon eli harjoituksen yhden henkilön kanssa, niin että jokainen voi seurata kuinka harjoitus tehdään ja ohjaa myös ryhmän prosessiin jossa kukin pääsee tekemään harjoituksen omaan tahtiin. Harjoituksen jälkeen on mahdollisuus jakaa oma kokemus jos niin haluat. 

Illan päättää Oma hyvä tila rentoutus, jossa mukana meditatiivinen mielen kompassi, joka vahvistaa sitä mitä illan aikana käytiin läpi ja koettiin. Ja voit jatkaa iltaasi levänneenä ja rauhallisena. Ilta omien tärkeiden asioiden äärellä on voimaannuttava ja eheyttävä. 

Muuta huomioitavaa: Tila johon saavut on yksityiskoti jossa on reilusti ja väljästi tilaa olla ja tehdä harjoituksia. Sään salliessa on myös mahdollista pitää koko ilta ulkona terassilla ja pihamaalla. 

Ennen tuloasi kaikki pinnat, ovenkahvat ja saniteettitilat (3 WC:tä) puhdistetaan. Saapuessasi ja lähtiessäsi on saatavilla saniteettipyyhkeitä ja-ainetta.

Ryhmän maksimikoko on 14 henkilö. 

Olet lämpimästi tervetullut mukaan !

Koulutuspaikka

Jokitie 19, 00780 Helsinki

60 €
sis. alv 24%

NLP Harkkailta: Kuinka sietää epävarmuutta ja kannatella hankalia tunteita - Kaikille avoin, Helsinki

9.6.2020 17:30-20, Helsinki

Koulutuspaikka

Jokitie 19, 00780 Helsinki

60 €
sis. alv 24%

NLP Practitioner, 16 pv + 1 pv

4.9.2020 - 6.12.2020, Helsinki

NLP:n asenne on uteliaisuus ja kyky nähdä elämä ainutkertaisena ja odottamattomana mahdollisuutena oppia, kehittyä ihmisenä ja kasvaa.

Tässä koulutuksessa liikutaan NLP:n ydintaitojen vankalla pohjalla, uuden ajan NLP:n (Next Generation ja Generative NLP) päivityksin. Keskiössä on oma hyvä tila, hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja sen moninaiset menetelmät ja tekniikat.

Koulutuksesta saat toimivia välineitä, joiden kanssa voi kehittää itsetuntemusta ja taitojasi vuorovaikutuksessa siellä missä olet ja työskentelet. Koulutus tarjoaa myös välineitä tarkastella omia arvoja ja uskomuksia oman toiminnan taustalla, ja välineitä vaikuttaa niihin. Tämä on mahdollisuus pysähtyä itsensä äärelle. 

Tule toteuttamaan unelmiasi, päästämään irti siitä mitä et enää tarvitse ja saamaan lisää taitoja ja konkreettisia työvälineitä elää yhä enemmän oman näköistä elämää. Tule opiskelemaan ja löytämään lisää itsestäsi, mahdollisuuksista elämässäsi ja vastauksia mm. siihen, miten motivoidutaan, saavutetaan tavoitteita ja otetaan omia voimavaroja käyttöön. 

Opit miten muutat kielteisiä kokemuksia ja pääset irti negatiivisista tunne kokemuksista. Opit kuinka hallitaan omaa aikaa ja miten sujuva vuorovaikutus erilaisten ihmisten kanssa on mahdollista silloinkin, kun ollaan erimieltä asioista. 

Koulutus koostuu faktoista ja yksityiskohdista, kuin myös kokonaisuuksista ja omakohtaisesta oivaltamisesta sekä tutkimuksista ja hyviksi todetuista käytännöistä. NLP Practitioner -koulutus antaa konkreettisia työkaluja työ- että yksityiselämään, ja se tukee jokaisen omaa henkilökohtaista kasvua. 

Ryhmissä on tilaa olla oma itsensä sekä aikaa kokea ja oppia asioita omalla ainutlaatuisella tavalla. Henkilökohtaisesti, kaksin, pienryhmissä ja ryhmänä. Näkökulmia on monia: minun, sinun, meidän ja ulkopuolelta katsottu ja koettu – asiat voivat saada erilaisia ulottuvuuksia.

Koulutuspäivät: 4.9. - 6.12. 2020, 16 pv + 1 päivä noin 4 kk päästä koulutuksen loputtua. Tämä sovitaan yhdessä kun ensimmäisen kerran tapaamme. Tämä on kertaus-/ "Mitä kuuluu nyt päivä" johon valikoituu 2 aihetta/ harjoitusta sen mukaan mikä silloin tarve ja toive. Tämä päivä on vapaaehtoinen. Sertifikaatti ei edellytä osallistumista tähän päivään. 

Koulutuspäivän kesto: klo 09:00-17:00

Koulutuspäivän rakenne.
Aamun meditatiivinen läsnäolonharjoitus (Reetta ohjaa koko ryhmälle). 
Viikonlopun aiheet/ teemat. 
Alustus teemoihin/ Kertaus. Ryhmän reflektointi.
Käytännössä Reetta alustaa jokaisen aiheen ja tekee demon (Reetta ohjaa aiheeseen liittyvän harjoituksen jonkun ryhmäläisen kanssa koko ryhmän seuratessa), jonka jälkeen jokainen tekee harjoituksen parin kanssa (Joskus 3 -4 hengen ryhmissä). Demon jälkeen harjoituksen yksityiskohdat kerrataan (kuva fläpillä ja jokainen harjoitus/prosessi  on myös tekstinä koulutuskansiossa) 
Koulutuspäivässä on aina 2 harjoitusta + pieniä läsnäolon harjoitteita +  ryhmädynämiikkaa ja luottamuksellisuutta lisääviä ja positiivia oppimiskokemuksia aktivoivia toiminnallisia harjoitteita. 

Jokaisen päivän lopussa on reflektointi päivästä ja omista kokemuksista, tilaa tarkennuksille ja uuden oppimiselle, sekä rentoutus ja vapaaehtoinen oma oppimispäiväkirja. 

Koulutus viikonloppujen sisällöt vaihtelevat jonkun verran kunkin ryhmän mukaan. 

Koulutus on dialoginen prosessi jossa apuna käytetään erilaisia toiminnallisia menetelmiä, musiikkia ja liikettä.  Reetan ote on coachaava, läsnäoleva,  inhimillinen ja kunkin identiteettiä ja tavoitteita tukeva ja kannustava.  

Elämä on tässä ja nyt. Olet arvokas ja riität juuri sellaisena kuin olet. Tervetuloa! Ilmoittautuminen on alkanut.

Kouluttajana: Reetta Vanhanen
Reetta on kouluttanut tuhansia ihmisiä omissa koulutusryhmissään. Katso kuvia ryhmistä ja lue palautteita alla olevista linkeistä.

Koulutus täyttää Suomen NLP-yhdistyksen sekä kansainväliset kriteerit. Halutessasi voit siis jatkaa koulutuspolkuasi siis myös ulkomailla. 

Palautteita Reetasta kouluttajana

Katso kuvia koulutuksista ja materiaaleista

Koulutuspaikka

Helsinki

Kurssipäivät

Aika Sisältö
4-6.9. pe-su, 3 pv Mitä NLP on, mihin se perustuu, kenelle se on tarkoitettu, miksi kannattaa opiskella nlp taitoja, miten se toimii ja miten se tehdään. Ryhmän toiveet. Koulutuskokonaisuus ja yksityiskohdat. NLP:n taustaa, teoriat, historia & kehitys ja nykypäivä. Mitä on Next Generation NLP? Mitä on Generative NLP? ja miten ne toimivat? NLP:n taustaoletukset. Miellejärjestelmät/oppimistyylit (oman tyylin tunnistaminen). Miellejärjestelmät vuorovaikutuksessa. Tietoiset ja ei-tietoiset miellejärjestelmät. Mielikuvaeditointi. Miellepiirteet. Mielikuvien väliset suhteet. Oma oppimen. Oppimisen 7 elämänohjetta. Tietoinen ja ei tietoinen oppiminen. Oma hyvä tila (C.O.A.C.H -tila) ja sen vahvistaminen. Loogiset tasot ja tukeminen identiteetin ja taitojen tasolla. NLP Malli: Mieli ja Keho on yksi systeemi. Yhteenveto NLP:n kommunikaatio mallista.
3-4.10. la-su, 2 pv Miellejärjestelmien tunnistaminen toisen puheesta. Tilavihjeet (VAKAd). Kalibrointi ja tulkitseminen. Assosiaatio ja Dissosiaatio. Tunne yhteys: - Yhteys itseen ja omaan sisäiseen lapseen - Yhteys vuorovaikutuksessa/ Samauttaminen. Kolme näkökulmaa.
17-18.10. la-su, 2 pv Ankkurointi: voimavaraympyrä, VAK-ankkurit, oman hyvän tilan merkitys elämässä: COACH vs. CRASH. Ankkurien luhistaminen. Aika, ajan kokeminen ja aikajana työskentelyä.
7-8.11. la-su, 2pv Tavoitteet- se mitä todella haluat elämääsi nyt: - 6 step generative change malli - Arvot - POTKE / PACER-Malli. Omat rajat ja suojaaminen. SWISH. Uskomukset.
21-22.11. la-su, 2 pv Uskomukset jatkuu. Aikajana työskentely jatkuu: History change. Palaute hampurilaismalli sis. sanojen merkityksellisyyden kokemuksen rakenteeseen osion ja osan erottelutyyleistä (meta programs). Loogiset tasot.
4-6.12. pe-su, 3 pv Suru prosessi. Erottelutyylit. Uudelleen määrittelyt . Loppu seremonia, kertaus ja todistukset. Huom. 6.12. koulutuspäivä loppuu poikkeuksellisesti klo 15
1 lisäpäivä n. 4 kk koulutuksen loputtua Sovitaan yhteisesti tapaaminen/ 1 koulutuspäivä haluttuihin 2 teemaan tutustuen ja harjoitellen.
19-20.9. la-su, 2 pv Kielentaika ja ajatusten voimaa: sisäinen puhe oman sisäisen tilan ja olon ohjaamisessa. Sanojen merkitys kommunikaatiossa. Kuinka muotoilenen sanat (ajatukset) joilla tavoitteeni toteutuu.

Hinta:

NLP Master Practitioner, 16 + 1 pv

12.2.2021 - 13.6.2021, Helsinki
Koulutuksen aikana kertaamme jo opittua ja palautamme mieliin Praccärillä käytyjä asioita uusin harjoituksin.  
Ihmisten kokemus Masterista on usein,  että nyt mentiin syvemmälle, ja sen huomaa myös näin kouluttajan näkökulmasta. 
Vahvistamme koko koulutuksen ajan omaa hyvää tilaa  ja se mahdollistaa entistä syvemmän yhteyden itseen, omiin toiveisiin ja unelmiin myös siitä mitä todella haluat elämääsi. Se mahdollistaa rohkeuden ja uskalluksen niihin muutoksiin mitä elämässäsi toivot. 
Kun on yhteydessä itseensä syvällä tasolla on entistä helpompi tietää mitä haluaa ja mitä ei.
Kaikki lähtee omien arvojen tunnistamisesta. Tutkimme niitä monella tasolla kognitiivisesti, mielikuvissa ja tunnekokemuksina. Kun tietää kuka olen, mikä on minulle tärkeää ja merkityksellistä on entistä helpompi sanoa tarvittaessa kyllä ja ei. Omien rajojen tunnistaminen, niiden vahvistaminen ja eheyttäminen vahvistuu oman hyvän tilan kautta (C.O.A.C.H-tila) jota vahvistetaan koulutuksessa, niin tietoisesti harjoittelemalla, kuin meditatiivisesti rentoutuksissa. 

NLP kehittyy koko ajan vastamaan myös niihin tarpeisiin mitä nykyinen hektinenkin elämä kaipaa. Ei ole sattumaa, että tietoinen hyväksyvä läsnäolo ja myötätuntoinen suhtautuminen itseen on osa nykypäivän NLP:tä. Ihmisillä on kaipuu tulla nähdyksi kuulluiksi ja hyväksytyiksi aitoina itsenään.  On ollut ilo olla mukana kasvamassa kouluttajana, niin Robert Diltsin, Judith DeLozierin, kuin Stephen Gilligan koulutuksissa. Koen että näin voin yhä enemmän olla sen palveluksessa mitä ihmiset tulevat hakemaan koulutuksiini. Jos niin päätät, olet lämpimästi tervetullut mukaan tälle matkalle itseesi oppimaan lisää taitoja joilla voit parantaa vuorovaikutussuhteitasi ja elää yhä enemmän oman näköistä ja oloista elämää. 

Koulutuspäivät: 14.2. - 30.5. 2021, 16 pv + 1 päivä noin 4 kk päästä koulutuksen loputtua. Tämä sovitaan yhdessä kun ensimmäisen kerran tapaamme. Tämä on kertaus-/ "Mitä kuuluu nyt päivä" johon valikoituu 2 aihetta/ harjoitusta sen mukaan mikä silloin tarve ja toive. Tämä päivä on vapaaehtoinen. Sertifikaatti ei edellytä osallistumista tähän päivään. 

Koulutuspäivän kesto: klo 09:00-17:00

Koulutuspäivän rakenne.
Aamun meditatiivinen läsnäolonharjoitus (Reetta ohjaa koko ryhmälle). 
Viikonlopun aiheet/ teemat. 
Alustus teemoihin/ Kertaus. Ryhmän reflektointi.
Käytännössä Reetta alustaa jokaisen aiheen ja tekee demon (Reetta ohjaa aiheeseen liittyvän harjoituksen jonkun ryhmäläisen kanssa koko ryhmän seuratessa), jonka jälkeen jokainen tekee harjoituksen parin kanssa (Joskus 3-4 hengen ryhmissä). Demon jälkeen harjoituksen yksityiskohdat kerrataan (kuva fläpillä ja jokainen harjoitus/prosessi  on myös tekstinä koulutuskansiossa) 
Koulutuspäivässä on aina 2 harjoitusta + pieniä läsnäolon harjoitteita +  ryhmädynämiikkaa ja luottamuksellisuutta lisääviä ja positiivia oppimiskokemuksia aktivoivia toiminnallisia harjoitteita. 

Jokaisen päivän lopussa on reflektointi päivästä ja omista kokemuksista, tilaa tarkennuksille ja uuden oppimiselle, sekä rentoutus ja vapaaehtoinen oma oppimispäiväkirja. 

Koulutus viikonloppujen sisällöt vaihtelevat jonkun verran kunkin ryhmän mukaan. 

Koulutus on dialoginen prosessi jossa apuna käytetään erilaisia toiminnallisia menetelmiä, musiikkia ja liikettä.  Reetan ote on coachaava, läsnäoleva,  inhimillinen ja kunkin identiteettiä ja tavoitteita tukeva ja kannustava.  

Elämä on tässä ja nyt. Olet arvokas ja riität juuri sellaisena kuin olet. Tervetuloa! Tälle matkalle mahtuu mukaan 24 henkilöä. Ilmoittautuminen on alkanut.

Kouluttajana: Reetta Vanhanen
Reetta on kouluttanut tuhansia ihmisiä omissa koulutusryhmissään (30 Practitioner-koulutusta, 15 NLP Master Practitioner koulutusta ja 5 Trainer-koulutusta) 

Palautteita Reetasta kouluttajana

Katso kuvia koulutuksista ja materiaaleista

Koulutukseen otetaan mukaan NLP Trainer koulutustaan suorittavia avustavia kouluttajia/ resurssi henkilöitä. 

 

NLP Master Practitioner, 16 pv, 14.2.-30.5.2021

Aika Sisältö
12-14.2. pe-su, 3 pv
13-14.3. la-su, 2 pv
26 - 27.3. pe-la, 2 pv
17-18.4. la-su, 2 pv
15-16.5. la-su, 2 pv
29-30.5. la-su, 2 pv
11-13.6. pe-su, 3 pv

Hinta

1590€ + alv 24% yhteensä 1955,70
ennakkovaraajan etu - 300 € 30.9.2020 asti