www.vanhanenreetta.fi

Koulutuskalenteri

Tältä sivulta löydät kaikki tulevat koulutukset. Ilmoittaudu mukaan!

NLP Practitioner, 16 pv + 1 pv

4.9.2020 klo 09.00 - 6.12.2020, Helsinki

NLP:n asenne on uteliaisuus ja kyky nähdä elämä ainutkertaisena ja odottamattomana mahdollisuutena oppia, kehittyä ihmisenä ja kasvaa.

Tässä koulutuksessa liikutaan NLP:n ydintaitojen vankalla pohjalla, uuden ajan NLP:n (Next Generation ja Generative NLP) päivityksin. Keskiössä on oma hyvä tila, hyväksyvä tietoinen läsnäolo ja sen moninaiset menetelmät ja tekniikat.

Koulutuksesta saat toimivia välineitä, joiden kanssa voi kehittää itsetuntemusta ja taitojasi vuorovaikutuksessa siellä missä olet ja työskentelet. Koulutus tarjoaa myös välineitä tarkastella omia arvoja ja uskomuksia oman toiminnan taustalla, ja välineitä vaikuttaa niihin. Tämä on mahdollisuus pysähtyä itsensä äärelle. 

Tule toteuttamaan unelmiasi, päästämään irti siitä mitä et enää tarvitse ja saamaan lisää taitoja ja konkreettisia työvälineitä elää yhä enemmän oman näköistä elämää. Tule opiskelemaan ja löytämään lisää itsestäsi, mahdollisuuksista elämässäsi ja vastauksia mm. siihen, miten motivoidutaan, saavutetaan tavoitteita ja otetaan omia voimavaroja käyttöön. 

Opit miten muutat kielteisiä kokemuksia ja pääset irti negatiivisista tunne kokemuksista. Opit kuinka hallitaan omaa aikaa ja miten sujuva vuorovaikutus erilaisten ihmisten kanssa on mahdollista silloinkin, kun ollaan erimieltä asioista. 

Koulutus koostuu faktoista ja yksityiskohdista, kuin myös kokonaisuuksista ja omakohtaisesta oivaltamisesta sekä tutkimuksista ja hyviksi todetuista käytännöistä. NLP Practitioner -koulutus antaa konkreettisia työkaluja työ- että yksityiselämään, ja se tukee jokaisen omaa henkilökohtaista kasvua. 

Ryhmissä on tilaa olla oma itsensä sekä aikaa kokea ja oppia asioita omalla ainutlaatuisella tavalla. Henkilökohtaisesti, kaksin, pienryhmissä ja ryhmänä. Näkökulmia on monia: minun, sinun, meidän ja ulkopuolelta katsottu ja koettu – asiat voivat saada erilaisia ulottuvuuksia.

Koulutuspäivät: 4.9. - 6.12. 2020, 16 pv + 1 päivä noin 4 kk päästä koulutuksen loputtua. Tämä sovitaan yhdessä kun ensimmäisen kerran tapaamme. Tämä on kertaus-/ "Mitä kuuluu nyt päivä" johon valikoituu 2 aihetta/ harjoitusta sen mukaan mikä silloin tarve ja toive. Tämä päivä on vapaaehtoinen. Sertifikaatti ei edellytä osallistumista tähän päivään. 

Koulutuspäivän kesto: klo 09:00-17:00

Koulutuspäivän rakenne.
Aamun meditatiivinen läsnäolonharjoitus (Reetta ohjaa koko ryhmälle). 
Viikonlopun aiheet/ teemat. 
Alustus teemoihin/ Kertaus. Ryhmän reflektointi.
Käytännössä Reetta alustaa jokaisen aiheen ja tekee demon (Reetta ohjaa aiheeseen liittyvän harjoituksen jonkun ryhmäläisen kanssa koko ryhmän seuratessa), jonka jälkeen jokainen tekee harjoituksen parin kanssa (Joskus 3 -4 hengen ryhmissä). Demon jälkeen harjoituksen yksityiskohdat kerrataan (kuva fläpillä ja jokainen harjoitus/prosessi  on myös tekstinä koulutuskansiossa) 
Koulutuspäivässä on aina 2 harjoitusta + pieniä läsnäolon harjoitteita +  ryhmädynämiikkaa ja luottamuksellisuutta lisääviä ja positiivia oppimiskokemuksia aktivoivia toiminnallisia harjoitteita. 

Jokaisen päivän lopussa on reflektointi päivästä ja omista kokemuksista, tilaa tarkennuksille ja uuden oppimiselle, sekä rentoutus ja vapaaehtoinen oma oppimispäiväkirja. 

Koulutus viikonloppujen sisällöt vaihtelevat jonkun verran kunkin ryhmän mukaan. 

Koulutus on dialoginen prosessi jossa apuna käytetään erilaisia toiminnallisia menetelmiä, musiikkia ja liikettä.  Reetan ote on coachaava, läsnäoleva,  inhimillinen ja kunkin identiteetiä ja tavoitteita tukeva ja kannustava.  

Elämä on tässä ja nyt. Olet arvokas ja riität juuri sellaisena kuin olet. Tervetuloa! Tälle matkalle mahtuu mukaan 24 henkilöä. Ilmoittautuminen on alkanut.

Kouluttajana: Reetta Vanhanen
Reetta on kouluttanut tuhansia ihmisiä omissa koulutusryhmissään. Katso kuvia ryhmistä ja lue palautteita alla olevista linkeistä.

Palautteita Reetasta kouluttajana

Katso kuvia koulutuksista ja materiaaleista

Koulutuspaikka

Helsinki

Kurssipäivät

Aika Sisältö
4-6.9. to-su, 4 pv Mitä NLP on, mihin se perustuu, kenelle se on tarkoitettu, miksi kannattaa opiskella nlp taitoja, miten se toimii ja miten se tehdään. Ryhmän toiveet. Koulutuskokonaisuus ja yksityiskohdat. NLP:n taustaa, teoriat, historia & kehitys ja nykypäivä. Mitä on Next Generation NLP? Mitä on Generative NLP? ja miten ne toimivat? NLP:n taustaoletukset. Miellejärjestelmät/oppimistyylit (oman tyylin tunnistaminen). Miellejärjestelmät vuorovaikutuksessa. Tietoiset ja ei-tietoiset miellejärjestelmät. Mielikuvaeditointi. Miellepiirteet. Mielikuvien väliset suhteet. Oma oppimen. Oppimisen 7 elämänohjetta. Tietoinen ja ei tietoinen oppiminen. Oma hyvä tila (C.O.A.C.H -tila) ja sen vahvistaminen. Salaiset ystävät/Loogiset tasot ja tukeminen identiteetin ja taitojen tasolla. NLP Malli: Mieli ja Keho on yksi systeemi. Yhteenveto NLP:n kommunikaatiomallista.
3-4.10. la-su, 2 pv Miellejärjestelmien tunnistaminen toisen puheesta. Tilavihjeet (VAKAd). Kalibrointi ja tulkitseminen. Assosiaatio ja Dissosiaatio. Tunne yhteys: - Yhteys itseen ja omaan sisäiseen lapseen - Yhteys vuorovaikutuksessa/ Samauttaminen. Kolme näkökulmaa.
17-18.10. la-su, 2 pv Ankkurointi: voimavaraympyrä, VAK-ankkurit, oman hyvän tilan merkitys elämässä: COACH vs. CRASH. Ankkurien luhistaminen. Aika, ajan kokeminen ja aikajana työskentelyä.
7-8.11. la-su, 2pv Tavoitteet- se mitä todella haluat elämääsi nyt: - 6 step generative change malli - Arvot - POTKE / PACER-Malli. Omat rajat ja suojaaminen. SWISH. Uskomukset.
21-22.11. la-su, 2 pv Uskomukset jatkuu. Aikajana työskentely jatkuu: History change. Palaute hampurilaismalli sis. sanojen merkityksellisyyden kokemuksen rakenteeseen osion ja osan erottelutyyleistä (meta programs). Loogiset tasot.
4-6.12. pe-su, 3 pv Suru prosessi. Erottelutyylit. Uudelleen määrittelyt . Loppu seremonia, kertaus ja todistukset
1 lisäpäivä n. 4 kk koulutuksen loputtua Sovitaan yhteisesti tapaaminen/ 1 koulutuspäivä haluttuihin 2 teemaan tutustuen ja harjoitellen.

Hinta:

Tasapainoa NLP & Jooga Retriitti 2020

7.6.2020 - 13.6.2020, Garda-Järvi, Italia

Ja taas me mennään, koska kauniille maisemille, italialaisille herkuille ja kiireettömälle tunnelmalle on niin helppo menettää sydämensä. Matka tarjoaa virkistymistä ja elpymistä kaikille aisteille. Tarjolla on ruokaa keholle ja mielelle, kauneutta ja estetiikkaa, hiljentymistä ja aikaa omille tärkeille ajatuksille ja asioille. Samanhenkisten ihmisten porukassa aktivoimme ja balansoimme kehon ja mielen tasapainoa Nlp:n ja joogan avulla.

Menemme Villa Arcadion maisemiin jo viidettä kertaa.  Matkan jooga ja nlp osuudet muovautuvat lopulta osallistuvan ryhmän mukaan. Tänä vuonna päivä retki tehdään Garda-järjen ympäristöön tutustuen. Viimeisenä päivänä on suosittu torikäynti runsaine ostos mahdollisuuksineen. Ja vielä ehdimme nauttimaan lounaan Gardan rannalla ja sitten suuntaamme kohti lentokenttää. 

Nlp-osuudet ovat oivalluttavia ja rauhallisen toiminnallisia; aiempaa kokemusta NLP:stä voi olla, eikä sitä tarvitse olla. NLP antaa mahdollisuuden ohjata ajatuksiaan ja elämää entistä tasapainoisempaan suuntaan. 

Filosofisesti NLP ja Jooga soveltuvat joustavasti yhteen tosiaan tukien ja syventäen.

Jooga on rauhallista, palauttavaa ja sopivasti energisoivaa.  Jooga tunnit sisältävät helppoja jooga liikkeitä ja ne soveltuvat kaikentasoisille osallistujille. Käytämme hengitys- ja rentoutumistekniikoita, sekä läsnäoloa ja elämän tasapainoa lisääviä harjoituksia. Jooga osuudet tehdään ulkona tai Jasmiini kukkien ympäröimässä jooga-tilassa. Tilassa on lasiset aukenevat seinät jossa avaruuden tunne syntyy maisemasta.

Aamujoogat ovat kehoa lempeästi herättelevää, sekä niveliä ja oloa voitelevaa liikettä. Kaikki harjoitukset sopivat aloittelijoille ja asennoista ”tarjoillaan” myös haastavammat versiot niitä kaipaaville.  Iltaisin hitaalla yin yoga -harjoituksella päästään käsiksi kehon passiivisempiin kerroksiin sidekudos - ja kalvotasoille. Samalla harjoitus on hyvin meditatiivinen ja hermostoa tyynnyttävä ja syvä rentouttava. Yksilölliset liikkuvuus erot huomioidaan erilaisin asento vaihtoehdoin sekä apuvälineitä (bolstereita, tyynyjä, pyyhkeitä) käyttäen. Yin Yogassa yhdistyy kiinalaisen lääketieteen tietous energiakanavista ikivanhaan tietoon asanoista eli joogan liikkeistä.
Retriitin ohjaajina ovat kokeneet ja sympaattiset  Reetta Vanhanen ja Erna Kasterinne.

Reetta on Senior NLP kouluttaja joka on kouluttanut NLP:tä hyvinvointia lisäävänä tekijänä jo yli 15 vuotta. 

Palaute Reetasta kouluttajana: ”Kykysi hyväksyä muut sellaisina kuin he ovat on ihailtavaa.” ”Upea kouluttaja ja persoona, joka huokuu viisautta, kokemusta, rakkautta ja suvaitsevaisuutta. Juuri kaikkea sitä mitä opettaa. On aina aidosti läsnä ja antaa tilaa kaikille.”

Erna Kasterinne on  lisensioitu (RYT 200) joogaopettaja. Joogaa hän on ohjannut vuodesta 2005. Erna on myös vyöhyke-sekä fysioterapeutti sekä Health Coach ja NLP Master Practitioner. 

Tavoitteemme on tarjota kokonaisvaltaista hyvinvointia kehon,mielen, tunteiden ja energioiden väliseen saumattomaan vuorovaikutukseen NLP:n ja joogan avulla.

Erna on  lempeä ja salliva ohjaaja joka hienovaraisesti ja varmalla otteella ohjaa ryhmää ja jokaista yksilönä.

Niin jooga, kuin Nlp harjoitukset soveltuvat kaikille, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla ja sitä voi olla. Harjoitukset ja liikkeet sovelletaan juuri tälle ryhmälle sopiviksi. 

Majoitus Hotelli Villa Arcadiossa ****

Arcadio sijaitsee n. 2 km Salòn kaupungista. Hotelli on yksi alueen ylellisimmistä neljän tähden hotelleista, jossa on mm. ravintola, olohuone, aamiaistila, baari, terassi, uima-allas järvi näköalalla.  Harmonisen tyylikkäistä, tilavista huoneista avautuu näkymä joko Garda- järvelle tai puutarhaan. Kaikki huoneet ovat hieman erilaisia. Lisätietoja hotellista www.hotelvillaarcadio.it/

Emäntänä hotellissa toimii Villa Arcadion omistaja Jaana Nakari. Rakkaudesta Italiaan syntyi entisen oppaan haave perustaa oma hotelli. Puolisonsa Francescon kanssa hän rakensi 1600-luvun luostarista ainutlaatuisen hotelli Villa Arcadion Garda-järven lumoaviin maisemiin Salòn kukkulalle, oliivipuiden, metsien ja kukkien äärelle.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matkatoimisto Aventura

Ilmoittautuminen linkistä tai sähköpostilla reetta@vanhanenreetta.fi. Lisätietoja tarvittaessa Reetalta 050 5890 129

Hinnat alk.  1.996€/ hlö 3 hengen huoneessa
2.375 € 2 hengen huonessa
2.675 € 1 hengen huoneessa 

ILMOITATHAN varatessasi HUONETOIVEESI

Hintaan sisältyy:

- Finnairin suora lento Helsinki–Milano–Helsinki lentoveroineen
- meno-paluu lentokenttäkuljetukset kohteessa
- majoitus Villa Arcadiossa valitussa huonetyypissä puolihoidolla (aamiainen ja illallinen/ lounas)
- Opastettu kokopäiväretki Garda järven maisemissa
- Suomenkielisen Jaana Nakarin palvelut matkan aikana
- Reetan ja Ernan matkanjohtajuus, nlp ja jooga osuudet
- Muut mahdolliset retket varataan paikanpäällä.

Maksuehdot
Ilmoittautumismaksu on 400 €/ henkilö ja loppumaksu maksetaan 35 vrk ennen matkaa  

Matkavakuutus
Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.  Matkavakuutus kannattaa ottaa samaan aikaan kun varaa matkan, jolloin peruutusturva astuu voimaan samaan aikaan.

Hinnat perustuvat 6.7.2019 oleviin valuutta- ja verotietoihin, sekä 20 minimi ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelma muutoksiin.

Koulutuspaikka

Villa Arcadio, Saló, Garda, Italy via Navelli, 2 - 25087 Salò (BS), Italy Saló

Matkaohjelma

Aika Sisältö
7.6. sunnuntai Tapaamme lentokentällä 06.00 ja Finnairin lento AY793 Milanoon lähtee klo 08.00-10.05. Milanossa hotellin emäntä Jaana Nakari on meitä vastassa lentokentällä. Kuljetus kentältä hotellille kestää n. 2h liikenteestä riippuen. Jaana esittelee hotellin ja aloitamme ylellisen loman lasillisella kouhuvaa. Tervetuloa! Huoneiden jako ja omaa aikaa. Klo: 17-19 Yin-Jooga ja virittäytyminen nlp:n ja matkan teemoihin Klo: 19 Tervetuloa illallinen
8.6. maanantai Klo: 8-9 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.15-10.15 Aamiainen. Klo:10.15-15 Vapaata aikaa. Klo: 15-18 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 18-19.30 Yin-Jooga. Klo: 20 Illallinen.
9.6. tiistai Klo: 8-9 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.15-10.15 Aamiainen. Klo: 10.30 -13 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 13-18 Vapaata aikaa. Klo: 18-19.30 Yin-Jooga. Klo: 20.15 Illallinen.
10.6. keskiviikko Klo: 8-9.30 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.30-10.30 Aamiainen. Klo: 10.30 –17 Vapaata. Klo: 16.30 -18.30 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 18.30–20 Yin-Jooga/ NLP. Klo: 20.00 Illallinen
11. 6. torstai Klo: 8-9.15 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.30-10.15 Aamiainen. Klo:10.30 -18 Kokopäiväretki Gardan ympäristössä, sis lounaan. Retki päättyy Salon kylään/ hotellille. Ilta omaa aikaa.
12.6. perjantai Klo: 8-9.30 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.30-10.15 Aamiainen. Klo: 10.30 –13.30 NLP elämää tasapainottavana tekijänä. Klo: 13.30-18. omaa aikaa. Klo: 18.–20 Yin-Jooga/ NLP. Klo: 20.00 Illallinen
13.6. lauantai Klo: 8-9 Kehoa lempeästi herättelevä aamujooga. Klo: 9.15-10.15 Aamiainen ja huoneiden luovutus >> laukut linja-autoon. Klo: 10.30 Torille/ ostoksille. Klo: 13-14 yhteinen lounas. lähtö lentokentälle n. klo 1430. Saavumme Malpensan lentokentälle n. klo 17.00. Paluulento AY796 Milano – Helsinki 19.00 – 22.55

ILMOITTAUDU MUKAAN!

alk. 1996 €/hlö 3 hengen huoneessa
sis. kaikki matkaohjelman palvelut