Elinikäinen oppiminen – MExtrat

Kun mieli on avoinna uudelle se saa aikaan mielenkiintoisia polkuja ja kukoistusta ihmisen elämässä.
Olen oman elämäni ns. kolmannessa vaiheessa jossa jo vähennän omaa tekemistä töiden parissa. Etsin sitä balanssia, missä edelleen voi olla avuksi, käyttää osaamistani ja löytää merkityksellisyyttä elämään.

London Business School – kuinka kukoistaa?

London Business school on nostanut elinikäisen opiskelun kukoistuksen lähteeksi työelämässä. Salaisuus siis piilee siinä että ruokit ja ravitset mieltäsi! Kokeen ammattilaisen tunnistaa siitä, että hän edelleen haluaa kasvaa ja kehittyä, oppia uutta!

IKIGAI- japanilaisten kukoistuksen ja pitkän elämän koodi

Alkuperäinen japanilainen Ikigai -malli käsittää 13 osa-aluetta, joista koostuu koko elämän merkityksellisyys. Merkityksellisyys tuo elämään onnellisuuden ja tyytyväisyyden kokemista jota voidaan myös kukoistukseksi kutsua. Elinikäinen oppiminen on myös sisään kirjoitettu IKIGAI-malliin. Maailmassa on 6 ns. blue zone aluetta joista yksi on Okiniwan saari jossa elää eniten maailmassa yli 100 vuotiaita. Virkeitä ja tyytyväisiä elämäänsä.

 1. Arvot
 2. Tekeminen (työ ja harrastukset) joissa voit käyttää vahvuuksiasi
 3. Läsnäolo (itselle ja muille) ja yhteenkuuluvuuden tunne 
 4. Vuorovaikutussuhteet  ja roolit
 5. Tyytyväisyys, mielihyvä ja elämänilo 
 6. Luovuus ja merkitykselliset kokemukset
 7. Elämäntarkoitus ja päämäärä
 8. Harmonia ja yhteyden kokemus
 9. Merkityksellisyys ja elämän sisältö
 10. Vapaus
 11. Kasvun mahdollisuus, uuden oppiminen
 12. Omanarvontunto
 13. Itsensä toteuttaminen (keskiössä)

MExtrat – Nlp-kouluttajien kouluttajayhteisö

Syntyi vähän vahingossa, ja toisaalta en usko vahinkoihin. Olen lopettamassa omia pitkiä Nlp-koulutuksia ja tunnen iloa pitkästä urasta Nlp:n parissa. Olen saanut tehdä merkityksellistä työtä, sellaista joka parhaimillaan on eheyttävä kokemus osallistujille. Ja toki niin, että olen siis kouluttanut Nlp-taito repertuaaria niin, että ihmiset ovat saaneet konkreettisia työvälineitä ohjata itse elämäänsä ja menestyä henkilökohtaisesti kuin ammatillisesti, näin lyhyesti kuvattuna.

NLP- Trainer Extra koulutus ”synnytti” MExtrat

Tunnen myös kaihoa ja luopumisen tuskaa, suruakin. Jäähän nyt pois se missä olen saanut oppia, opiskella ja kehittyä niin ihmisenä kuin ammatillisesti. Oppiminen on minulle iso arvo ja polttoaine inspiraatiolle elämässä.
Päätin jakaa omaa osaamistani ja omaa hiljaista tietoa Nlp-kouluttajana ja laitoin ilmoille NLP Kouluttajille tarkoitetun koulutuksen NLP Trainer Extra. Se tuntui merkitykselliseltä ja halusin ikäänkuin pisteen yhdelle vaiheelle elämässäni.
Sitä en vielä tiennyt minkä uuden oppimisen mahdollisuuden sainkaan. Uskon siihen että hyvä kiertää ja jakamalla omaa hyvää saa myös hyvää elämäänsä. Se on sellaista saamisen ja jakamisen kierrettä.

Uusi alku. Uuden oppimista ei voi pysäyttää!

MExtrat kouluttajayhteisön kouluttajista jo 7 on julkaisut omat Nlp Practitioner koulutukset vuodelle 2022-2023 Tämä on laji jota rakastan. Tämä on työ jota rakastan. Saan olla edelleen mukana oppimassa ja jakamassa sitä kaikkea hyvää mitä NLP:llä on annettavana. Löydät nämä koulutuksen nyt myös sivuiltani https://www.vanhanenreetta.fi/koulutuskalenteri/ ja lisätietoja kunkin kouluttajan omista sivuilta.

Hyvää kukoistavaa elämää!
Rakkaudella, Reetta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *