Pidä huoli että kuvasi on ehjä

Kuvassa Reetta ja emeritusarkkipiispa John Vikström

Perjantai ❤ 28.8.2020
Pidä huoli, että kuvasi on ehjä. Näistä sanoista olen kiitollinen Emeritusarkkipiispa John Vikströmille. Oli vuosi 2011. Suomen Nlp Yhdistyksen puheenjohtajana olin kutsunut hänet puhumaan yhdistyksemme tilaisuuteen.

Keskiössä rakkaus

Muistan kohtaamisen kuin eilisen. Hänestä välittyi rauha ja läsnäolo. Kädenpuristus oli vahva ja lempeä. Katseemme kohtasivat ja tunsin läsnäolon. Ilta oli lämminhenkinen ja koskettava. Hän puhui mm. siitä, kuinka ihmisyyden keskiössä on rakkaus ja siitä että me ihmiset olemme human beings, eikä human doings.

Vaikea tilanne, hankala päätös

Hän kertoi myös tarinan johon otsikon sanat kuuluvat. Kerron tarinan pääpiirteittäin niin, kuin sen muistan. Hän kertoi vaikeasta päätöksestä, jonka oli tehnyt. Hän joutui kertomaan nuorelle ammattiin valmistuvalle papille, että hänen lahjansa olisivat mitä luultavimmin jossain muualla kuin pappistyössä. Nuoren miehen pitkä opiskelu ja toiveet tulevasta ammatista ei tehnyt tilanteesta helppoa. Hankala tilanne. Vaikea päätös. Ja kuitenkin niin, että se oli rehellisesti se minkä arkkipiispa oli todennut ja huomannut, pohjautuen hänen pitkään kokemukseen ja ymmärrykseen, ja sitä ei voinut ohittaa. Päätös oli arkkipiispan arvomaailman mukaista, olla rehellinen ja avoin. Hän puhui siitä, kuinka tärkeää on elää elämäänsä omien arvojen mukaan. Silloinkin kuin päätös sanoa tai tehdä jotain on hankalaa ja vaikeaa.

Kultaiset kirjaimet ja viesti

Lopuksi hän sanoi nuo tärkeät sanat, jotka ovat piirtyneet mieleeni kultaisin kirjaimin. Kun menet illalla nukkumaan ja katsot peiliin, pidä huoli, että kuvasi on ehjä. Vastoin omia arvoja tekeminen aiheuttaa säröjä ja sirpaleita omaan kuvaan, olemiseen, elämän merkityksellisyyteen.

Rakkaudellisuus ja paljon muuta

Muita oppeja ja viisauksia mitä häneltä sain, on puhua rohkeasti rakkaudesta ja toimia rakkaudellisesti omista arvoistani käsin (myös itseä kohtaan). Hän oli minulle myös esimerkillinen siinä, kuinka arvojen mukainen toiminta ja puheet ovat kongruensissa ja kuinka se vaikuttaa kuulijaan ja kokijaan. Walk to talk. Sain mallin vaikuttavasta viestinnästä ja esiintymisestä. Karismasta. Sain luottamuksen puhua omilla sanoillani rakkaudesta, hyväksynnästä ja sallivuudesta. Opettelen elämään yhä enemmän omista arvoistani käsin. Opettelen valitsemaan omista arvoistani käsin. Opettelen ja se riittää. Toivon että peilistäsi katsoo Sinua takaisin ehjä Sinä.

Rohkeita sanoja, tekoja ja valintoja omista arvoista käsin, niin viikonloppuun kuin koko elämään. Rakkaudella, Reetta

#officialpesydänbyreetta#generativenlp#nextgenerationnlp#nlpammattilainen#rakkaudella#muntyyli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *