Menestymisen malli

Perjantai sydän <3 14.8.2020
Mieleni on pyörinyt jo jonkun aikaa sen ympärillä mitä on menestyminen. Sanana se on minulle ”liian yksipuolinen” ja usein se yhdistetään vain työhön ja rahaan.

Joten ihan ensimmäiseksi jos määrittelet mitä Sinulle tarkoittaa menestyminen, niin siitä se voisi alkaa. Luulenpa, että siihen liittyy koko elämä ja se millä mielellä elämääsi elät.

Menestymisen malli syntyi mielessäni 2014 inspiroituessani Nordic Business Forumissa Lynda Grattonin (Professor of Managemen Practice/ London Business School) puheenvuorosta, jossa hän puhui tutkimuksesta, jonka tuloksena löytyi se, että menestyminen toteutui kolmen osa-alueen ja älykkyyden balanssissa, joita ovat Intellektuelli-, tunne- ja sosiaalinen älykkyys.

Mieltäni jäi silloin kaivamaan yksi Nlp:n peruskysymys: Miten? Miten menestyminen tehdään? Ja tästä pohdinnasta mieleni lähti etsimään vastauksia ja syntyi oheinen malli ja kuva.

Yhdeltä osaltaan menestymistä ja hyvää elämää voidaan tarkastella näiden elementtien kautta. Kun menestyy eli elää merkityksellistä elämää voi saavuttaa sitä kautta myönteisiä tunnekokemuksia, joista yksi on onnellisuus ja samalla voi kokea itsensä positiivisesti myös hienona tyyppinä (itsetunto). Kun luottaa itseensä, niin uskaltaa rohkeasti olla se kuka on ja uskaltaa rohkeasti tehdä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä, silloinkin kun niihin liittyy mahdollisuus epäonnistua (itseluottamus). Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen uskaltaa olla rohkea, sillä jos epäonnistuu, se on vain yksi osa tekemistä, ei yksi osa identiteettiä.

Malli sisältää paljon sellaista, jonka miettimiseen ja kokemiseen voi mennä paljonkin aikaa ja voi olla työlästäkin. Joskus se, että laittaa elämänsä ikään kuin takaisin omille raiteille vaatii isojakin muutoksia.

En voi luvata, että tämä on helppoa ja sen voin luvata, että kun suostut ottamaan tälle aikaa, löydät varmasti jotain sellaista, joka on merkityksellistä siinä, miten haluat menestyä kokonaisvaltaisesti ja voida hyvin.

Lyhyesti kuvassa on seuraava prosessi
Läsnäolo – Oma Hyvä tila (C.O.A.C.H) Ilman tätä ei oikeasti kuule itseään, eikä aidosti ole yhteydessä omiin toiveisiin ja tunteisiin (Huom! yhtäkään päätöstä ei ihminen tee ilman tunteita). Arvaat varmaan, että mitä tapahtuu, jos yhteys itseen on poikki.

Sitä voi järkeillä mitä on menestyminen ja pelkällä järkeilyllä se saattaa mennä hyvin ja sattaapi olla, ettei mene, useimmiten ei mene.

Intellektuelli älykkyys – kaikki se mitä olet opiskellut ja oppinut se on tärkeää. Tämä puoli Sinusta (kognitiivinen) järjestää, ymmärtää, suunnittelee ja prosessoi asioita. Emotiaalinen älykkyys – virta, joka kuljettaa asiat ”maaliin”, tulee koko kehosta ja siltä miltä tuntuu. Inspiraatio syntyy kehossa ja tunteissa ja tämä energia kuljettaa arvojen mukaiset tavoitteet maaliin. Sosiaalinen älykkyys – Sinua on ikään kuin kaksi. Sinä itse ja suhteesi muihin. Jos mietit ne ihmiset, jotka ovat olleet merkityksellisiä elämässäsi, niin ketkä tulevat mieleesi. Tuskin vastaus on ei kukaan.

Uskomukset itsestä ja omista kyvyistä, ihmisistä, maailmasta. Uskomukset rakentavat niitä mahdollisuuksia mitä sinulla on. Ne joko sulkevat ”teitä” tai avaavat ”teitä” menestykseen.

Huh tästä tulikin pitkä juttu (pääsin kyllä vasta alkuun 🙂 ja lupaan että kun olet näiden asioiden äärellä, se luo positiivisuutta, jossa voit kokea entistä enemmän merkityksellisyyttä nykyhetkessä ja tulevaisuudessa.

Hyvää rauhallista tiedostamisen viikonloppua!
Rakkaudella Reetta

ps. 1.9. ilmainen Nlp Web by Reetta, aiheena menestyminen
ps. 2. Ilmainen Nlp esittely ja -valmennusilta 19.8.20 Teemana Itsetuntemus, Itseluottamus ja itsetunto

#officialpesydänbyreetta #Omahyvätila #menestyminen #merkityksellisyys #generativenlp #nextgenerationnlp #rakkaudella #muntyyli #nextnlppra09Oct20 #ilmainennlpweb1sep20

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *