Mieli ja keho on yksi systeemi

Mitä tapahtuu…

Kun ihminen on kontaktissa oman syvimmän minuutensa kanssa? Mitä tapahtuu kun on yhteydessä omaan sisäiseen lapseensa? Mitä tapahtuu kun kuulee sisäisen lapsensa toiveet ja unelmat, sekä kannattelee myös kurjat tunteet, pelot ja huolet?

Onko se ylipäätään mahdollista tässä ainakin osittain hektisessä, kiireisessä ja suorittamista korostavassa elämässä? Jos vaan hetkeksi siirrät ajatuksesi siihen kuinka paljon on tarjolla meditaatio-ryhmiä, joogaa, mindfulnessia, hiljaisuuden retriittejä ja rentoutusäänitteitä niin kenties voit olla kanssani samaa mieltä, että meillä on koko yhteiskunnassa ja yksilöinä tarve hiljentyä, rauhoittua ja tulla entistä enemmän yhteyteen itsensä kanssa. Läsnäololle on tilaus – on ollut jo pitkään.

Mieli ja keho on yksi systeemi

Nyt kohta 57- vuotiaana pikkuhiljaa alan ymmärtämään, että yhteys omaan sisimpään ja läsnäolo ensin itselle, on itsessään se tärkein juttu elämässä.  Se on myös NLP:n, jota olen nyt kouluttanut n. 15 vuotta, keskiössä jotta ne tekniikat, mitä nlp:ssä on toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Ei vain päässä ja ajattelussa vaan koko kehossa. Yksi nlp:n perusajatus on että keho ja mieli toimivat kokoajan yhdessä. Mieli eli aivot eli ajattelu ja tiedon käsittely tässä upeassa systeemissä, jota aivoiksi kutsutaan on valtavan tärkeää.  Jos nlp-tekniikat tai elämä jää vain päähän, voi tämä ”päissään olo” synnyttää kokemuksen, jossa en ole läsnä itselleni, yhteydessä itseensä. Olen hukassa, olo on tyhjä ja riittämätön, elämä kulkee ohitse ja elämä ei tunnu mielekkäältä. Ei riitä että ymmärtää elämää.  On koettava ja tunnettava asiat koko systeemissä nimeltä minä, ihminen.

Rakkaus – liian laatikkoon laitettu?

Meillä kaikilla on tarve tulla nähdyksi kuulluiksi ja ymmärretyiksi omina aitoina itsenämme. Meillä kaikilla on tarve olla hyväksytty ja rakastettu. En tunne yhtään ihmistä joka ei haluaisi olla rakastettu ja rakastaa. Tunnetko Sinä?

Rakkaus, onko se on liian paljon laatikkoon laitettu.  Äidin rakkaus, vanhemman rakkaus, ystävyyteen liittyvä rakkaus (kuinka moni muuten voi, osaa, uskaltaa sanoa ystävälleen että rakastaa tätä) kumppanien välinen rakkaus.  Onko mahdollista rakastaa vaikka ihan tuntematonta ihmistä,  pienessäkin ohikiitävässä hetkessä? En tiedä ja olen tullut siihen tulokseen, että se on mahdollista. Ja se on valtavan eheyttävää, se on se tunne jossa minä olen ok, sinä olet ok, ja me olemme ok ja se tuntuu ihan valtavan hyvältä. Ilman yhteyttä itseen ei ole yhteyttä toiseen ihmiseen, ilman  syvää yhteyttä itseen ei ole syvää yhteyttä toiseen ihmiseen. Yhteys, syvä yhteys ei ole vain ajatus päässä – se pitäisi tuntua. Se miltä elämä tuntuu on merkityksellistä, se on se, millä mielellä me tätä elämää elämme. Se on elämä!

Jokainen osaa olla läsnä ja se on meille kaikille mahdollista

Aloitan  jokaisen koulutuksen läsnäolon harjoituksella 15-30 min. Koulutuksen edetessä läsnäolon harjoitukset syvenevät kuten myös nlp-harjoitukset.  Mitä paremmin ne kulkevat käsikädessä sen paremmin toimivat harjoitteet ja ihmisten kokemus tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi tulee entistä enemmän todeksi.

Kun läsnäolo ikään kuin läpäisee sinut  ihon pinnalta aina kehon syviin osiin asti se lempeästi aukaisee kehoa ja vaipuu jokaiseen kerokseen sinussa, jokaiseen soluun ja solun väliin, sieluun ja sydämeen. Samalla tavoittaen myös oman sisäisen lapsen sen totuuden äärelle, jossa olet ainutlaatuinen ja täydellinen juuri sellaisena kun siinä hetkessä olet. Ei tarvitse suorittaa. Voi vain olla, levätä ja rauhoittua.
Riittää kun olet Sinä.

NLP ja Yin-Jooga

Aloitimme Ernan kanssa Yin-joogan ja NLP:n yhdistämisen sattumalta, vai onko niitä, sillä nyt kun takana on yhteistyötä jo 3 vuotta, retriittejä kotimaassa ja ulkomailla, olemme todenneet, että meidät oli tarkoitettu tähän tehtävään – yhdessä.

NLP ja Yin-Jooga toimivat yhdessä nimenomaan ikään kuin NLP:n  META-MALLIN mukaisesti pintarakenteesta syvärakenteeseen, se palauttaa kokemuksen kielellisestä ilmaisusta (päästä) syvärakenteeseen asteittain kokemuksen täydellisen verbaalisen ilmaisun kautta aina siihen todelliseen kokemukseen joka meille syntyy aistiemme kautta. Ja se on meille totta! Se palauttaa meidät, kehon ja mielen lempeästi, vaivattomasti ja rakkaudella itsemme äärelle.

“NLP ja Jooga, Reetta Vanhanen ja Erna Kasterinne, kaksi läsnäolevaa, hyväksyvää ammattinaista – tietoisuutta saumattomasti mielestä ja kehosta, enemmän kuin uskalsin toivoa. Keho aukeaa lempeästi, mielessä aukeaa uusia ovia.

Kun työssäni annan paljon itsestäni niin oman hyvän tilan saavuttaminen, ja lähemmäksi itseäni meno mahdollistavat niin paljon – työssä ja kotona.”  – palaute/ Garda 2017

Lähde kanssamme Tasapainoa Retriitille, Garda  – järvelle, 6.-16.6. 2018. Olemme täällä jo kolmatta kertaa osallistujien pyynnöstä.  Sinulla voi olla ja ei tarvitse olla kokemusta nlp:stä ja joogasta. Retriitti sopii kaikille ja tarjoaa virkistymistä ja elpymistä kaikille aisteille.  Jäljellä on yksi kahden hengen huone  (tilanne 5.4.2018)  Ilmoittaudu mukaan tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *