Reetta Vanhanen

Learn to love yourself

Rakastaminen! Nyt on sen aika!

Rakkaus, myötätunto, tunteet puhuttavat ja koskettavat ihmisiä tässä ajassa. Ihan loistoa, ajattelen minä!

En tiedä yhtään ihmistä maailmassa joka ei halua olla rakastettu ja rakastaa. Vihdoin rohjetaan puhua rakkaudesta ja sen parantavasta eheyttävästä voimasta avoimesti myös johtamisen (itsensä johtaminen ja muiden johtaminen) coachaamisen, kouluttamisen,  terapian ja asiakaspalvelun yhteydessä. Kaikkialla siellä missä ihmiset kohtaavat. Myös minä rohkenen nyt!  Ja täytyy myöntää että meni myös tovi ennen kuin rohkenin nostaa rakkauden yhdeksi arvoistani.

Rakkaus on liian pieneen laatikkoon laitettu

Kuulen usein ettei suomalaiset voi sanoa rakastavansa  asiakkaitaan, työkavereitaan, alaisiaan, ystäviään….. Kannattaisi! Sillä itsensä ja muiden rakastamisella  on valtava merkitys siihen minkälainen tunneyhteys Sinulla on itseesi ja muihin ihmisiin ja lopulta siihen millä mielellä elämääsi elät ja miten hyvin voit elämässäsi.   Ja no vain, jos rakkaus tuntuu ihan mahdottomalta sanoa, niin miten olisi arvostan, kunnioitan ja aidosti välitän…

Kaikki tunteet on ok

Hyväksytään kaikki tunteet, ihan kaikki! Sillä jos laittaa jonkun tunteen piiloon se alkaa eriyttää (vrt. eheyttää) joltain osin ihmistä ja tuon tunteen piilossa pitäminen voi viedä liikaa energiaa ja alkaa väsyä. Mm. siksi me sanomme nlp:ssä että kaikki tunteet on ok, ihan kaikki! Me sanomme TERVETULOA KAIKKI TUNTEET!

Rakkaus ja hyväksyntä itseään kohtaan

Ensimmäinen askel kohti vapautta olla Sinä, ainutlaatuinen, juuri sellaisena kuin olet, on hyväksyä kaikki tunteet. Kun voit hyväksyä kaikki omat tunteet, voit hyväksyä ne myös muille (ja just näin päin). On siis super ok rakastaa ensin itseään, sillä se on tie myös aitoon toisen ihmisen rakastamiseen ja välittämiseen.

Tarvitaan läsnäoloa, ihan konkreettisesti sitä että pysähdyt ja olet läsnä itsellesi ja ensin kuulet ja tunnistat omat tunteet ja sen jälkeen voi hyväksyä ne ja kannatella omia tunteita, ihan kaikkia!  Ja sen jälkeen se onnistuu myös muissa ihmissuhteissa. Ilman  toisen ihmisen inhimillistä läsnäoloa ei kokemuksilla ole inhimillistä arvoa.

Elämä on ihanaa ja joskus se koskee ihan suunnattomasti

….toisen ihmisen läsnäolo erityisesti juuri silloin kun koskee on parantavaa, rauhoittavaa, rohkaisevaa ja antaa tunteen että on joku joka välittää ja tukee. Ihminen tulee nähdyksi, kuulluksi, hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on kaikkinen haavoineen, haaveineen ja tunteineen.

Rakkaus on taito ja voima

Stephen Gilligan kirjoittaa kirjassaan  Courage to Love että rakkaus on taito ja voima joka suojelee ei manipuloi, rakkaus on antamista ja saamista, pelkkä oleminen riittää, yksin tai jonkun kanssa. Rakkaus tasapainottaa, koskettaa ja vapauttaa, tuo yhteen, ei erota. Kun rakkaus on paikalla toimintamme ja ajattelumme on joustavampaa, avuliampaa, huomiovampaa….

Courage to Love kirjan keskiössä on

 • Jokainen on syntynyt ainutlaatuisena oman keskuksensa kanssa (soft spot)
 • Elämänvirta ja energia kulkee lävitsesi ja paitsi silloin kun se on jumissa
 • Elämä on ihanaa ja joskus se koskee ihan suunnattomasti
 • Sinua on kaksi, sinä itse ja suhteesi ihmisiin
 • Maailmassa on olemassa suurempi viisaus kuin sinä itse (Big Mind)
 • Sinua on tässä maailmassa vain yksi kappale ja olet ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin olet

Myös nämä aiheet ovat läsnä NLP Practitioner koulutuksessa jonka alkaa Helsingissä 4.9.2020

Rakkaus on sinua varten! Rakkaus on meitä kaikkia varten!

Kommentit (2)

 1. Kiitos Reetta♡
  Minä niin hyvillämielin luen sun ihanaa. Minä RAKASTAN ja haluan näyttää sen kaikille. Juttelen lämpimästi, hymyilen aurinkoisesti ja tunnen vahvan yhteyden kaikkiin ja kaikkeen.
  Se on vain niin ihanaa kun uskaltaa näyttää aidot tunteensa ja kumma kyllä ihmiset ovat alkaneet vastaanottaa sitä..saan vastakaikua melkein jo kaikilta ja valtavasti apua, ystävällisyyttä.
  Elämäni on vahvistunut siitä ja tietoinen jakaminen tekee askeleen keveäksi. Tänä syksynä olen keskittynyt erityisesti miehiin ja tunteiden näyttämiseen ja rohkaisemiseen. Hyvin on mennyt ja olen onnessani siitä.
  Ihanaa elämää sinulle. Tunteitä esiin niin elämä maistuu elämisen arvoiselta. Terveisin Tiina Vainio😍⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *