Never Give up

Seuraava Maritta Vesterisen Tarina aloittaa blogi sarjan, jossa oppilaani vuosien varrelta kertovat mitä kaikkea Nlp on saanut aikaan heidän elämässään. Kenties tässä ja tulevissa tarinoissa on myös jotain sellaista, mistä voi olla Sinulle apua, vinkkiä ja iloa.  Näiden tarinoiden kautta yhdessä oppilaideni kanssa haluan luoda uskoa siihen, että aina on mahdollista löytää vaihtoehtoja elää sellaista täyttä elämää kuin haluat.

Maritan tarinassa korostuu ehken tärkeimpänä se, kuinka tärkeää meille kaikille on tulla nähdyksi, kuulluksi ja huomatuksi oman aitona itsenämme ja kokea sitä kautta, että meitä arvostetaan ja kunnioitetaan. Nähdyksi tuleminen on ihmiseen sisäänrakennettu biologinen tarve. Ei mitään hömppä hömppää. Jokainen pieni vauva, nuori ja aikuinen kaipaa tulla nähdyksi.

Kun Nlp:ssä puhutaan ihmisen maksimipotentiaalista, siitä että ihmisen saa käyttöönsä kaikki omat voimavaransa ja taitonsa,  tapahtuu sen juuri tämän tosiasian kautta. Kun ihmisen kokee tulleensa nähdyksi ja sitä kautta hyväksytyksi,  arvostetuksi ja rakastetuksi hän kokee itsensä entistä eheämpänä ja kykenevänä, sekä rohkeasti uskaltaa toteuttaa omia toiveitaan ja haaveitaan. Mitä vahvempi kokemus meillä on siitä, että on tärkeä jollekin ihmiselle, sitä vahvemmaksi itsetuntomme kehittyy.

Tässä on myös oman kouluttajuuteni suurin filosofia ja perusta sille, että Nlp-tekniikat ovat parhaalla mahdollisella tavalla oppilaideni käytössä, jotta he kokisivat entistä enemmän yhteyttä, eyheyttä, onnistumisia ja onnellisuutta omassa elämässään. Minä kuljen rinnalla ja välitän, rakastan ja kannattelen.  Ihmiset itse poimivat sen mitä varten ovat tulleet koulutukseen. Ryhmän jokainen jäsen toimii peilinä toisilleen joka kuiskaa: olen tässä, olen läsnä ja näen Sinut!

Never Give Up – Maritta Vesterinen, NLP Trainer
Alunperin aloin etsimään itselleni apua ja työkaluja jaksaakseni työyhteisössä, jossa olin kokenut myös mitä on tulla kiusatuksi. Kehoni oli jo vuosia reagoinut useilla tavoilla pitkäkestoiseen stressiin ollen jatkuvasti juokse ja pakene tilassa. Hyvin taitava manipuloija sai jopa minutkin kyseenalaistamaan itseni, uskomaan huonommuuteeni ja osaamattomuuteeni esiintymällä vakuuttavasti työympäristössä.
Kadotin itseni.

Alkuvaiheessa työnohjaus toi tilanteeseen helpotusta parin vuoden ajaksi. Seurannan loputtua kiusaaminen alkoi uudelleen. Selvitäkseni stressaavassa työyhteisössä rakensin itselleni suojamuurin, olin hajuton, mauton ja näkymätön työpaikalla. Suojasin itseäni, osaamistani, omaa elämääni, sillä kaiken minusta saamansa tiedon kiusaajani käytti minua vastaan vääristeltynä. Elin työpaikan ulkopuolella tavatessani asiakkaita ja verkostoa. Sain olla oma itseni. Ammattitaitoani, positiivisuuttani ja ulospäinsuuntautuneisuuttani arvostettiin. Tein työtäni suurella sydämellä onnistuen asiakastyytyväisyydessä, sitouttamisessa sekä tuloksen tekemisessä.

Kiinnostuin Nlp:stä opiskellessani työn ohessa Life Coachiksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Olin kuullut Reetasta hyvää ja ilmoittauduin hänen Nlp Practitioner koulutukseen. Heti ensimmäisellä jaksolla koin valtavan suuren rakkauden, tuen, luottamuksen ja sallivuuden Reetan ohjauksessa. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta, ei oikeaa, ei väärää, on vaan erilaisuutta.  

Nlp:n avulla olen saanut selityksen monelle tilanteelle ja myös sille, mitä minulle tapahtui noina kiusatuksi tulemisen vuosina.  Sain lisää ymmärrystä ja sallivuutta omaa itseäni ja ympäristöäni kohtaan, jopa kiusaajaanikin kohtaan. Sain hyviä ystäviä ja työkaluja palauttaa usko itseeni ja kykyihini, elämään. Arvokkaita ovat myös taidot ja opit joita sain Life Coach työkalupakkiini.

Minulle Nlp on elämän asenne, tapa ajatella ja toimia joka päiväisessä elämässäni. Perusajatus – Olet hyväksytty juuri sellaisena kuin olet, omana arvokkaana itsenäsi, on minulle tärkeää.  Osaan olla  entistä enemmän läsnä niin itselleni kuin muille ihmisille elinpiirissäni. Entiset esteet ovat muuttuneet haasteiksi ja mahdollisuuksia. Ihminen muuttuu vain, jos sitä itse haluaa pakottamatta ja oman ymmärryksensä kautta.  Minä olen halunnut muuttua, en katkeroitua!

Vuosien kuluessa minulle on muodostunut motoksi ’Never give up’. Aluksi se merkitsi sitä etten halunnut antaa periksi kiusaajalleni vaihtamalla työpaikkaa. Nykyään sen merkitys on syventynyt. Aina löytyy vaihtoehtoja, uutta sisältöä, uusi näkökulma, uusi asenne, joka vie minua eteenpäin elämässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *