Rakkautta kehiin!

Omaa mieltään voi ja on mahdollista hallita. Se alkaa Sinusta.

Pe sydän 16.10.2020

Pe sydämet on alkaneet olla minulla tapa miettiä sitä mikä on tärkeää ja merkityksellistä tässä ajassa.  Ja sit mietin, että ehkä nämä jutut koskettavat myös Sinua.  Pe-sydän aihiot ”pyörii” mun päässä koko viikon ja kun sitten laskeudun asian äärelle ”jutut” alkavat nousta mun mieleen.  

Loving people makes them less aggressive.

Luin  Positive. News lehteä ja siellä tämä – Sophie Grace Chappelin, (professor of philosophy/open university) otsikko resonoi minussa.
Juttu sinänsä liittyy trans sukupuolisten oikeuksiin, joka on myös tärkeä aihe. Ja siihen, kuinka edistää suvaitsevaisuutta ja myötätuntoa. Jokainen meistä voi tehdä oman osansa. Sinä valitset miten.

Ja mä mietin, että miten lisätä suvaitsevaisuuttaa ja myötätuntoa syyllistämisen sijaan, kaikkea sitä kohtaan mitä tämä korona nyt aiheuttaa.

Korona ja siitä tiedottaminen (virallinen ja erilaiset tulkinnat)

saavat aikaan sen, että sattuu ylilyöntejä ja itse kukin suistuu joskus johonkin pelon sekaiseen maailmaan, joka on täynnä uhkakuvia. Ymmärrettävää – sekin. Lisätään himppu suvaitsevaisuutta ja myötätuntoa. Mitä tapahtuu?

Se susi mitä ruokit …

Tuli mieleen myös se juttu kahdesta sudesta (löytyy blogista) ja pääpiirteittäin se menee niin, että se susi mitä ruokit, se voittaa.
Mun mielessä on nyt että m i t e n voimme tässä ajassa parhaalla mahdollisella tavalla olla toimintakykyisiä, töissä, kotona, ystävien ja läheisten kanssa tai ihan vaan S-marketin kauppajonossa. Miten me voimme tukea toinen toisiamme, hallitusta, terveydenhoitohenkilökuntaa, ja miten me voimme palauttaa itsemme ja toisemme omaan hyvään tilaan. Myötätunnolla ja suvaitsevaisuudella.

Meillä on koko ajan kaikki resurssit käytössä

Rakastan erityisesi yhtä nlp:n taustaoletusta, meillä on koko ajan kaikki resurssit käytössä, nekin, joita et tietoisesti tiedä.  Ja se mikä on ei-tietoista tulee parhaiten esille, kun hiljentyy ja keskittyy omaan hyvään rauhalliseen tilaan. Ja keskittyy siihen, että MITEN? Miten mä huolehdin itsestäni, miten mä tuen muita, miten mä omalla toiminnallani tai puheillani ruokin hyvää vai pelonsekaisuutta.

Miten?

Mä haen mun resurssit laittamalla ”kaikki resurssit on olemassa koko ajan” lasit päähän. Ja alan huomaamaan ja havaitsemaan vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia selviytyä ja toimia tässä ajassa. Haen oman hyvän tilan useasti päivän aikana ja teen asioita, joista tulee hyvä mieli eli se millä mielellä elän elämääni.  Liikun, kuuntelen musaa, käyn sanomassa ja avannossa (no sitä ei vielä ihan konkreettisesti ole, mut vesi on kyllä jo ihanan kylmää). Mitä sä teet?

Oma Hyvä tila (C.O.A.C.H)++++

Tapaan ryhmissäni upeita ihmisiä, saan olla mukana jakamassa kunkin henkilökohtaista tarinaa. Oma osani on olla omassa hyvässä tilassa (C.O.A.C.H) jotta voin parhaalla mahdollisella tavalla olla sen palveluksessa mitä varten ihmiset ovat koulutukseeni tulleet. Mun tehtävä on luoda sellainen tunneilmapiiri (filed), joka kannattelee kaikki tunteet, hyväksyy kaikki puolet ihmisistä, arvostaa jokaista just sellaisena kun ovat ja haluavat tulla mukaan ryhmään ja tähän yhteiseen matkaan jota käymme 6 kk:ta.  Näin ihmisillä on parhaiten kaikki omat voimavarat ja resurssit käytössä ja kunkin oppiminen tapahtuu rennosti ja helpostikin. Riippumatta siitä mitä maailmassa ja ulkopuolella tapahtuu.

Näiden ihmisten kautta maailmani näyttäytyy kauniina ja kohtaamiset aitoina. Ja pikkuisen tarjoilen myös tietoa, jotta ne muutokset mitä ihmiset ovat tulleet hakemaan pääsevät alulle ja ne elämän suunnat mihin kukin haluaa kulkea vahvistuvat. Joskus jää jotain kokonaan pois ja joskus saa paljon enemmän kuin osasi toivoakkaan.

Kaikki alkaa Sinusta!

Ja mä ajettelen, että kaikki alkaa sinusta: Rakkaus, hyväksyntä, myötätunto, sallivuus ja lempeys itse kohtaan. Ja se näkyy kaikessa mitä teet, sanot ja olet.

Vinkit:
<3 Oma hyvä tila
<3 Oma sisäinen puhe (lempeys, rakkaus, hyväksyntä)
<3 kaikki resurssit ovat koko ajan käytössä lasit
<3 hyvää mieltä tuovat asiat osaksi jokaista päivää

Rakkaudella hyvää rauhallista viikonloppua!

Reetta

<3 Klikkaa tästä mun Oma hyvä tila meditaatio 11 min – ole hyvä, kokeile miten auttaa?
<3 Omissa tulevissa ryhmissäni olen pudottanut ryhmäkoon 16 henkilöön (toistaiseksi) nyt siis 22.1.2021 Nlp Practitioner ryhmässä enää 5 paikkaa jäljellä.
<3 Kaikissa ryhmissä…
<3 on valittavana visiiri tai maski (toistaiseksi)
<3 pestään käsiä niin vimmatusti. Desinfioidaan ovenkahvoja, hanoja, wc- pönttöjä.
<3 pidetään turvavälit
<3 pidetään mind set ja oma hyvä tila kunnossa

<3 Ilmainen NLP webinaari näiden aiheiden äärellä. 3.11. klo 18-19.30 – Rakkautta kehiin! Ilmoittaudu tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *