IKIGAI – ELÄMÄNTARKOITUS

HAPPY BUDDHA

Perjantai sydän 6.11.2020

IKIGAI

Japanilaisten Ikigai tulee sanoista IKI – Elämä ja GAI – Arvokasta, merkityksellistä ja omien toiveiden ja tavoitteiden toteutumista. Kirjan The Japanese Secret fo a Long and Happy Life kirjoittajien Francesc Miralles ja Héctor Garcia mukaan Ikigai on syy miksi Okinawan- saaren yli 100 vuotiaiden määrää on korkein koko maailmassa.

Se lisääntyy mihin huomio kiinnittyy

Täytän piakkoin 60 v ja huomaan olevani ikääntymisen ja loppuelämäni merkityksellisyyden äärellä, minulle merkityksellisyys = onnellisuutta. Kenties olet huomannutkin, että kun tietoisesti asetat päivällesi intention eli suuntaat ajatuksesi ja huomiosi johonkin, niin tuo asia elämässäsi lisääntyy ja kasvaa.  Energia virtaa huomiosi suuntaan. Huomaat ja havaitset yhä enemmän siihen liittyviä ja kuuluvia asioita. Ja voit ihan vaan huomata, mitkä asiat nousevat silloin keskiöön. Ne ovat jotain sellaista, että niiden kanssa et ole valmis kompromisseihin, vaikka elämässä onkin paljon myös sitä missä voi tehdä kompromisseja. Nämä eivät ole niitä asioita.

Syy joka saa Sinut nousemaan aamulla ylös sängystä

Ikigai on syy, joka saa Sinut nousemaan joka aamu ylös sängystä. Ikigain synnyttämä inspiraatio ei ainoastaan tuo elämääsi tyydytystä ja merkityksellisyyttä, se myös pitää Sinut elämässä kiinni ja käynnissä, sekä tuo elämään energiaa ja inspiraatioita.

Jokaisella meillä on oma Ikigai, uskovat japanilaiset ja myös minä.

En väitä, että oman ikigain löytäminen on helppoa, ja voi ollakin. Ja sen tiedän, että se edellyttää läsnäoloa ja kutsuu Sinut itse tutkisteluun. Se pyytää rohkeutta olla itsellesi uskollinen, rohkeutta kuunnella sydämen toiveita.

Tapoja on monia. Yksi minun Ikigaihin liittyvä asia on Nlp tai oikeastaan se mitä se minulle edustaa. Kohtaamisia itseni, muiden ja maailman kanssa. Nlp on minulle myös rakkauden, hyväksynnän ja hyvän väline, jolla laitan omalta osaltani hyvän kiertämään. Tarjoilen ihmisille mahdollisuuden itsetutkiskeluun moninaisin välinein. Itse tuntemuksen kautta alkaa selkeytyä myös omat toiveet ja merkitykselliset asiat.

Kysymykset ja vastaukset Ikigain äärelle

  1. Mitä rakastat tehdä? Mitä ilman et voi elää?
  2. Mitä haluat nähdä maailmassa enemmän? Mitä vähemmän? Mitä maailma tarvitsee?
  3. Missä asioissa olet hyvä – tai voit löytää lisää myös kysymyksellä: Mitä Sinulta pyydetään?
  4.  Mikä Sinua inspiroi?

Kun vastailin kysymyksiini ja piirtelin ja värittelin vastaukseni neljään ympyrään, niin keskeltä alkoi nousta minun ikigaini. Nyt se on selkeä ja jotenkin vielä vaiheessa. Kuitenkin niin, että tunnen että suunta on oikea ja se riittää.

Lisään vielä muutaman kysymyksen joilla jatkoin

  1. Mitkä ovat vahvuuteni?
  2. Mikä on suorastaan mun super poweri?
  3. Mikä tuo merkityksellisyyttä päivääni?
  4. Mistä olen kiitollinen?
  5. Kenen/ keiden suorasta nautin ja miksi?

Ikigai ja levollista viikonloppua!

Rakkaudella Reetta

Inspiraatio/lähde: Flow/ What can you learn from Japanese happiness?

#officialpesydänbyreetta #ikigai #merkityksellisyys #onnellisuus #elämäntarkoitus #nlp #generativenlp #reettakouluttaa #reettacoachaa #rakkaudella #myntyyli #nlppractitioner #nlpmasterpractitioner #nlptrainer #nlptrainerextra